Bruschet­ta met blauw­a­der­kaas en vij­gen

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 12 stuks
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren. Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren. Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Laten afkoelen. Rucola en stilton over broodjes verdelen. Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen. Bestrooien met zwarte peper.

Tip:

Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop. Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.