Ge­hakt­brood met olij­ven en kap­per­tjes

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 8 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • cakevorm inhoud 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden. Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken. Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten. Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren. Lekker met citroensaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.