Su­ri­mi-sa­mo­sa's met chi­li­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie. In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten. Eiermengsel al roerend laten stollen tot bijna vloeibaar roerei. Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap. Plakjes filodeeg uitspreiden en in breedte halveren. Plakjes bestrijken met water. Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's). In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren. Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Direct serveren. Chilisaus erbij serveren.

Tip:

Opnieuw invriezen: Filodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.