Hel­de­re gem­ber­bouil­lon met een­den­borst

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden. Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken. In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen. Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen. Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
  2. Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes snijden. Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken. Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon door zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees gaart zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.