Me­di­ter­ra­ne groen­te­ter­ri­ne met krui­den

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 8 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • terrine of cakevorm, inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gelatine ca. 5 minuten weken in koud water. In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook zachtjes fruiten. Tomaatstukjes, kruiden en sherry erdoor roeren en geheel ca. 3 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Gelatine uitknijpen en al roerend oplossen in warme saus. Laten afkoelen tot geheel geleiachtig wordt. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Courgette en aubergine in lengte in plakken van 3/4 cm dik snijden. Plakken dun bestrijken met olie en op bakplaat onder grill in ca. 6 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Uit grill bestrooien met zout en peper. Vorm strak bekleden met plasticfolie. Beetje van tomatensaus erin scheppen. Hierop laag aubergineplakken leggen. Bestrijken met saus, hierop laag courgette leggen en weer bestrijken met saus. Zo doorgaan tot groenten op zijn. Rest van tomatensaus erover schenken. Terrine in koelkast in ca. 3-4 uur laten opstijven. Daarna rechthoekige schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden. Plasticfolie verwijderen.

Tip:

Serveertip: Snijd de terrine op het buffet met een nat, scherp mes in 8 plakken van ca. 2 cm dik.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.