Blue Stil­ton met tijm-sher­ry­ge­lei

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • schaaltje doorsnede ca. 15 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen. Sherry ca. 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen. Op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen. Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken. Laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  2. Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden. Folie verwijderen en gelei in plakken van 1/2 cm dik snijden. Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden. Kaas in dunne plakjes snijden. Rucola over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.