Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 stuks
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie. Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen. 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken. Plakjes spek dun bestrijken met olie. Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen. Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken. Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren. Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.

Tip:

Paprikasausje: Serveer de spiesjes met een paprikasaus. Pureer 4 geroosterde paprika's uit pot met 1 gefruit teentje knoflook, 1 theelepel rozemarijnnaaldjes en zout en peper naar smaak. Verdun eventueel met Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.