Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten. Champignonblokjes 3 min. zachtjes meebakken. Wijn erbij schenken en 5 min. zachtjes verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren, nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
  2. Parelhoenfilets in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten. Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Parelhoenfilets in 8-10 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen. In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Spinazie in zeef laten uitlekken. Parelhoenfilets op snijplank 1 min. laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden. Uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden verdelen. Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken. Beetje peper over saus en rand van bord malen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.