Gra­ni­té van ro­de wijn met ro­ze­ma­rijn en zee­zout

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Naaldjes van takje rozemarijn rissen en zeer fijn hakken (of in glas doen en met schaar fijnknippen). Wijn in steelpan schenken. Zeezout en suiker toevoegen en wijn al roerend zachtjes verwarmen, tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen, sinaasappelsap en rozemarijn door wijn roeren.Wijnmengsel in diepvriesdoos schenken en in ca. 6 uur tot granité laten bevriezen. Granité in keukenmachine of met staafmixer fijnmalen (om ijskristallen te breken). Massa in bakje terugdoen en tot gebruik in vriezer plaatsen. Of (andere methode om grote ijskristallen te voorkomen): wijnmassa na 2 uur elk uur uit vriezer nemen, met vork doorscheppen en weer uur terugplaatsen, tot mooie structuur ontstaat. Granité vervolgens tot gebruik afgedekt in vriezer bewaren.
  2. Granité uit vriezer nemen, met vork loshalen en massa verdelen over vier kleine glazen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.