Ge­pof­te ro­de ui in wijn­si­roop

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en peper naar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (eventueel worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen.

Tip:

Blauwaderkaas kan eventueel vervangen worden door Bettine blanc geitenkaas en verse tijmblaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.