Schui­mi­ge cour­get­te­soep met bies­look en toast

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
  2. Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.
  3. Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.
  4. Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schui­mi­ge cour­get­te­soep met bies­look en toast

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 sjalot
  • 150 g courgettes
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.

3
3
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 4 el droge witte wijn

Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee. Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 50 g tuinerwten

Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.

5
5
  • 4 sneetjes witbrood

Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin.

6
6

Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen.

7
7
  • 25 g verse bieslook

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.

8
8
  • 150 ml melk
  • 1 el roomkaas naturel

Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde.

9
9

Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel.

10
10

Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.