Gra­ni­ta van ver­mout met ka­neel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 14 uur wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 500 ml of ijsmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan kaneelstokjes ca. 10 uur laten weken in 1/2 liter water. Water met kaneelstokjes aan de kook brengen, suiker toevoegen en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en vermout erdoor roeren. Mengsel laten afkoelen en kaneelstokjes verwijderen. Afgekoeld kaneelvocht in diepvriesdoos scheppen en in ca. 4 uur laten bevriezen. Na 1 uur ijs iedere 30 min. met vork stevig doorroeren om grote ijskristallen te voorkomen. (Of ijs volgens gebruiksaanwijzing tot ijs draaien in ijsmachine.) Granita over vier coupes verdelen. Eventueel garneren met kaneelstokje en braam.

Tip:

Een granita is een Italiaans ijsgerecht, vergelijkbaar met een sorbet maar grover van structuur en minder zoet. Een granita wordt fijner van structuur als u het bijna bevoren ijsmengsel na twee of drie uur pureert met een staafmixer en dan nog minstens een uur in de diepvriezer stevig laat worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.