War­me vis­pa­té met ver­mout-dil­lesaus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, soufflévormpjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de haricots verts in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af met koud water.
  2. Pureer de vis in de keukenmachine. Voeg 50 ml room toe en laat de machine nog even draaien. Meng zout en enkele druppels citroensap door de vispuree.
  3. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel de vispuree er luchtig door. Schep de helft van de vispuree in de soufflévormpjes. Halveer enkele haricots verts en leg ze op de vispuree. Schep de rest van de puree erbij en strijk de bovenkant glad.
  4. Zet de vormpjes in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. gaar worden.
  5. Breng ondertussen 150 ml room met de vermout aan de kook en laat de saus 3 min. op laag vuur koken. Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een pan en laat hierin de haricots verts warm worden. Keer de vispatés elk op een bord en serveer met de haricots verts. Lekker met tagliatelle.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.