Da­del­flap­jes met Griek­se yog­hurt

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun afraspen. Sinaasappel dik schillen en in vier mooie plakken snijden (uiteinden worden niet gebruikt.) In kom dadels, abrikozen, sinaasappelrasp, koekkruiden en rum door elkaar mengen. Vellen filodeeg op aanrecht uitspreiden en bestrijken met boter. Dadelmengsel in midden scheppen. Filodeeg om vulling dichtvouwen. Rondom bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaad. Dadelflapjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 12 min. knapperig en licht goudbruin bakken. Uit oven op vier borden leggen. Yoghurt ernaast scheppen en garneren met plak sinaasappel. Direct serveren.

Tip:

Op de vulling van deze dadelflapjes kunt u eindeloos variëren: Fijngehakte gedroogde vijgen en blanke rozijnen. Of van gewelde abrikozen met gedroogde appeltjes. De flapjes krijgen een mediterraan accent als u de gesmolten boter vervangt door olijfolie extra vierge.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.