Ge­vul­de ap­pel­tjes met spe­cu­laas en va­nil­le­vla

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 334 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
  2. Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
  3. Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.

Tip:

Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 334 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ap­pel­tjes met spe­cu­laas en va­nil­le­vla

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl tijm
  • 100 ml appelsap

Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.

3
3
  • 4 stevige appels
  • 8 speculaasjes

Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes.

4
4

Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal.

5
5
  • 1 el boter

Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.

6
6
  • ½ liter Campina vanillevla

Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.