Si­naas­ap­pel­taart met kar­de­mom­si­roop

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 463 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede 26 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 150 °C. Sinaasappels goed schoonboenen en van 1 sinaasappel schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel in dunne plakjes snijden. In kom boter met 250 g suiker met handmixer tot romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei helemaal is opgenomen. Cakemeel en geraspte sinaasappelschil luchtig erdoor spatelen. Beslag in ingevette springvorm schenken. Plakjes sinaasappel erop leggen. In midden van oven cake in 1 1/2 uur gaar en goudbruin bakken. In kom mascarpone met helft van sinaasappelsap luchtig kloppen. Cake uit oven nemen en helemaal laten afkoelen. Uit springvorm nemen en met groot mes overlangs doormidden snijden. Onderste helft op schaal leggen en mascarpone erover uitstrijken. Bovenste cakehelft erop leggen. In pannetje op zacht vuur rest van sinaasappelsap met 50 g suiker en kardemom 2-3 min. zachtjes verwarmen tot mooie siroop ontstaat. Siroop over taart schenken.

Tip:

De vulling van mascarpone maakt deze taart erg machtig. U kunt de taart ook vullen met een luchtigere vulling van 200 ml stijfgeklopte slankroom waar u 125 ml zure room door spatelt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 463 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.