Om­ge­keer­de nec­ta­ri­ne­taart met krui­den en blau­we bes­sen

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 441 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 441 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.