Kruid­koek­taart met mas­car­po­ne en ap­pel

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 358 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten en bestuiven met zelfrijzend bakmeel. In kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot beslag glad is. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven kruidkoek in ca. 1 uur gaarbakken. Laten afkoelen. Intussen in pan met appelsap, schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar koken. Appelschijfjes in zeef laten uitlekken en laten afkoelen, vocht opvangen en laten afkoelen. In kom mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf kloppen. Vorm van afgekoelde kruidkoek verwijderen en koek op platte schaal leggen. Mascarpone over bovenkant uitstrijken en hierop schijfjes appel rangschikken. Bestuiven met kaneel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 358 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.