Ap­pel-ba­si­li­cum­s­or­bet met fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.