Bla­der­deeg­taartjes met ge­le room en per­zik

Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Jarig? Serveer je gasten ieder hun eigen taartje; dat is weer eens iets anders dan een taartpunt. 10 stuks
3 69

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw alle randen van de deegplakjes ca. 2 1/2 cm dubbel zodat er platte vierkante bakjes ontstaan. Leg de bakjes naast elkaar op de bakplaat.
  3. Giet de perziken af en vang het vocht op. Klop in een kom 200 ml perzikvocht met het water en de poeder voor banketbakkersroom met een garde tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegvierkantjes en strijk iets glad.
  4. Leg in elk vierkantje een perzik met de bolle kant naar boven. Klop het ei los. Bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak in het midden van de oven de taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en haar.
  5. Serveer warm, lauwwarm of koud. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Bladerdeegtaartjes met gele room en perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­taartjes met ge­le room en per­zik

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
2
  • 450 g roomboterbladerdeeg

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw alle randen van de deegplakjes ca. 2 1/2 cm dubbel zodat er platte vierkante bakjes ontstaan. Leg de bakjes naast elkaar op de bakplaat.

3
3
  • 830 pakjes perziken
  • 200 ml water
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom

Giet de perziken af en vang het vocht op. Klop in een kom 200 ml perzikvocht met het water en de poeder voor banketbakkersroom met een garde tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegvierkantjes en strijk iets glad.

4
4
  • 1 ei

Leg in elk vierkantje een perzik met de bolle kant naar boven. Klop het ei los. Bestrijk de bladerdeegranden met ei. Bak in het midden van de oven de taartjes in ca. 20-25 min. goudbruin en haar.

5
5
  • 1 el poedersuiker om te bestuiven

Serveer warm, lauwwarm of koud. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.