Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

  • gebak
  • 10 stuks
  • 468 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. oventijd
(327)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak 10 stuks
3 327

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes. Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit. Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
  3. Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik. Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.

bereidingstip:

Het verkruimelen van biscuitjes of koekjes voor een taartbodem kan ook als volgt: doe de biscuitjes of koekjes in stukken gebroken in een schone theedoek en rol ze met een deegroller of volle fles tot kruimels.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 468 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

1
1

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

2
2
  • 150 g mariabiscuits
  • 50 g boter

Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes.

3
3
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.

4
4
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit.

5
5
  • 500 g roomkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 5 eieren

Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag.

6
6

Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 100 g kleine aardbeien

Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik.

8
8

Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.

bereidingstip:

Het verkruimelen van biscuitjes of koekjes voor een taartbodem kan ook als volgt: doe de biscuitjes of koekjes in stukken gebroken in een schone theedoek en rol ze met een deegroller of volle fles tot kruimels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.