Glu­ten­vrije chee­se­ca­ke

Allergisch voor gluten? Zo kan ook jij genieten van een verse punt cheesecake!

  • gebak
  • 8 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(337)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Allergisch voor gluten? Zo kan ook jij genieten van een verse punt cheesecake! 8 personen
3 337

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de rand van het bakpapier in.
  2. Smelt de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Splits de eieren. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
  3. Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 el citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem.
  4. Bak de cheesecake in de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.
  5. Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in punten.

allergietip:

De glutenvrije koekjes zijn alleen in de grootste Albert Heijn-winkels verkrijgbaar.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de rand van het bakpapier in.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 150 g glutenvrije koekjes

Smelt de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd.

3
3

Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan.

4
4
  • 3 eieren
  • 1 citroen

Splits de eieren. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5
  • 600 g roomkaas naturel
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 16 g vanillesuiker

Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 el citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe.

6
6

Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem.

7
7

Bak de cheesecake in de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.

8
8
  • 25 g poedersuiker

Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in punten.

allergietip:

De glutenvrije koekjes zijn alleen in de grootste Albert Heijn-winkels verkrijgbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.