Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng water in een hoge pan met zout aan de kook. Was de bloemkool en leg ondersteboven in het kokende water. Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Schaaf de kaas in plakjes. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in de ovenschaal. Bedek de bloemkool met plakjes kaas. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren. Serveer direct.

variatietip:

Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.

combinatietip:

Lekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool

1
1
  • 1 bloemkool

Breng water in een hoge pan met zout aan de kook. Was de bloemkool en leg ondersteboven in het kokende water.

2
2

Kook met de deksel op de pan de bloemkool in ca. 15 min. beetgaar.

3
3

Verwarm de ovengrill voor.

4
4
  • 150 g pittige kaas
  • 2 boter

Schaaf de kaas in plakjes. Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken. Vet de ovenschaal in.

5
5

Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in de ovenschaal.

6
6

Bedek de bloemkool met plakjes kaas. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill en laat de kaas smelten en kleuren. Serveer direct.

variatietip:

Maak dit recept ook eens met eenpersoonsbloemkool en minibroccoli. Een minibloemkool is samen met 1 minibroccoli verpakt, dat is voldoende voor 2 personen.

combinatietip:

Lekker bij karbonades of braadworsten met gekookte aardappels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.