Spies­jes van sla- en run­der­vink met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden. Paprika in blokjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. Korianderblad fijnsnijden. In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander. (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
  2. Aan tafel: Kwart van tomaatjesmengsel op hete grillplaat leggen. Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn. Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grillelement warm houden. Intussen spiesjes bruin en gaar bakken. Sateetjes op bord leggen en tomatensaus ernaast scheppen. Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.