Spa­re­ribs met pa­pri­ka-ko­ri­an­der­dip

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de paprika's met de sjalot en de koriander in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en (cayenne)peper. Bewaar de paprika-korianderdip afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de spareribs op een goed ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten warm en knapperig, keer ze regelmatig. Serveer de spareribs met de paprika-korianderdip.

Tip:

De dip is extra lekker als u de paprika's zelf op de barbecue grilt: leg 2 rode paprika's op de barbecue tot het vel grotendeels zwartgeblakerd is. Laat de paprika's in een afgesloten plastic zak 15 minuten afkoelen en trek er het velletje af. Voor een slankere dip vervangt u de zure room door Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.