Pom­poen­pi­la­v met köf­te

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.