Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen. Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen. Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
  2. In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren. Op bord laten afkoelen. Rest van olie in koekenpan verhitten. Vel van eendenborst paar keer insnijden. Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is. Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien. Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Paté in blokjes snijden. Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté. Garneren met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.