Oven­scho­tel met biet­jes en ge­hakt

Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal inhoud 3 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Snijd de bietjes in plakken. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan 1/3 van de boter. Bak de ui 3 min. zachtjes. Voeg de bietenplakjes en de tijm toe aan de ui. Laat het geheel afgedekt nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. rul. Schep het overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met peper en zout. Giet de aardappelen af. Laat even uitdampen en stamp ze met een stamper tot puree. Meng de melk, mosterd en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de bietjes in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover en dek af met de aardappelpuree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25-30 min. af.
video

Bie­ten

Onze leverancier - 04:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met bietjes en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met biet­jes en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar.

3
3
  • 500 g gekookte bieten
  • 2 uien

Snijd de bietjes in plakken. Snipper de ui.

Bieten

Instructievideo

04:40 min.

4
4
  • 25 g roomboter

Verhit in een hapjespan de boter. Bak de ui 3 min. zachtjes.

5
5
  • ½ tl gedroogde tijm

Voeg de bietenplakjes en de tijm toe aan de ui. Laat het geheel afgedekt nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 500 g half-om-halfgehakt

Bak het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. rul. Schep het overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met peper en zout.

7
7

Giet de aardappelen af. Laat even uitdampen en stamp ze met een stamper tot puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8
  • 150 ml melk
  • 2 tl pittige mosterd
  • 50 g roomboter

Meng de melk, mosterd en de boter door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 5 g roomboter

Vet de ovenschaal in. Leg de bietjes in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover en dek af met de aardappelpuree.

10
10

Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25-30 min. af.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.