Ge­vul­de ap­pel­bol­len

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • kwastje
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen. Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken. Appels vullen met spijs. Oven voorverwarmen op 200 °C. Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water. Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken. Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker. Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.