Ap­pel-bos­vruch­ten­taart

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. Eierdooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg eventueel invriezen voor later gebruik.
  2. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.
  3. Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. Appelmengsel in taartvorm scheppen. Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. Vulling blijft grotendeels zichtbaar. Klop het eiwit los en bestrijk de deegranden ermee. Taart in 45-50 min. in oven bakken tot deeg goudbruin is. Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Tip:

Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.