Pom­poen­soep

(833)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 833

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken. Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.
  2. Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.

variatietip:

Pompoensoep met geitenkaas: fruit een gesnipperde ui met wat fijngesnipperde knoflook in ruim olijfolie goudbruin. Voeg de pompoenstukken toe en bak al omscheppend mee. Roer er een beetje tomatenpuree door en schenk er 1 l kippenbouillon bij. Breng de soep met een stuk schoongeborstelde limoen en een schep honing aan de kook en laat de soep geruime tijd zachtjes doorkoken. Verwijder het stuk limoen en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng pittig op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Verbrokkel of rasp een stuk zachte geitenkaas en snijd verse koriander grof. Serveer de soep met geitenkaas en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep

1
1
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • 500 ml heet water

Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 1 ui
  • 3 friszure appels

Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken.

4
4
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 750 ml kruidenbouillon

Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 1 stokbrood
  • 125 ml crème fraîche

Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.

variatietip:

Pompoensoep met geitenkaas: fruit een gesnipperde ui met wat fijngesnipperde knoflook in ruim olijfolie goudbruin. Voeg de pompoenstukken toe en bak al omscheppend mee. Roer er een beetje tomatenpuree door en schenk er 1 l kippenbouillon bij. Breng de soep met een stuk schoongeborstelde limoen en een schep honing aan de kook en laat de soep geruime tijd zachtjes doorkoken. Verwijder het stuk limoen en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng pittig op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Verbrokkel of rasp een stuk zachte geitenkaas en snijd verse koriander grof. Serveer de soep met geitenkaas en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.