Kool­vis-groen­te­scho­tel uit de oven

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schoonboenen en in lengte in plakken snijden. Aardappels in 5 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Courgette en blokken vis in lengte in plakken snijden. In sauspan boter smelten, bloem erdoor roeren en ca. 1 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en blijven roeren tot saus gebonden is. Helft van kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over bodem van ovenschaal uitstrijken. In schaal twee lagen maken van achtereenvolgens aardappel, courgette, vis, tomaat en saus. Rest van kaas erover strooien en gerecht in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.

Tip:

prijs per persoon 1.50 (in september 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.