Kool­vis uit de oven met wor­tel­tjes

Leuk idee voor een heerlijk avondje: speel de hele avond Hollandse spellen en serveer er deze Hollandse kost bij!

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Leuk idee voor een heerlijk avondje: speel de hele avond Hollandse spellen en serveer er deze Hollandse kost bij! 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Verkruimel het brood. Hak de knoflook fijn. Meng het broodkruim met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden.
  3. Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan het water met 2 eetlepels olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook.
  4. Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.

variatietip:

Vervang de koolvis eventueel door verse tilapia- of kabeljauwfilet. Gebakken aardappels smaken ook goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koolvis uit de oven met worteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­vis uit de oven met wor­tel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g koolvisfilets
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Verkruimel het brood. Hak de knoflook fijn. Meng het broodkruim met de knoflook en de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden.

4
4
  • 1 bos bospeen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • 100 ml water

Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan het water met de olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook.

5
5
  • 1 kg vastkokende aardappel

Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.

variatietip:

Vervang de koolvis eventueel door verse tilapia- of kabeljauwfilet. Gebakken aardappels smaken ook goed bij dit gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.