Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­len met rös­ti

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Salami, 1/2 tl zout en peper door gehakt kneden en hiervan tussen handen 4 ballen draaien. Een ui snipperen en andere ui in dunne ringen snijden. Aardappels (met keukenmachine) grof raspen en in zeef vocht eruit drukken. Uisnippers, zout en peper door aardappelrasp mengen. Van röstimengsel 8 platte rondjes vormen. In 2 grote koekenpannen elk 2 el olie verhitten. Röstikoekjes in olie leggen en ca. 15 min. per kant op matig vuur bakken, tot ze goudbruin en gaar zijn. In braadpan 2 el olie verhitten en hierin gehaktballen rondom aanbraden. Deksel op pan leggen en ballen nog ca. 15 min. op zacht vuur bakken; af en toe keren. In kom rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Op schaal tomaat en uiringen rangschikken, dressing erover druppelen. Gehaktballen en röstikoekjes over vier borden verdelen en serveren met tomatensalade.

Tip:

prijs per persoon 1.60 (in augustus 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.