Ge­pof­te aard­ap­pels met knof­look­top­ping

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schoonboenen, inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels afgedekt met keukenhanddoek ca. 10 minuten laten nagaren. Kipfilet in ca. 16 stukjes van ca. 5 cm snijden. Halve ui snipperen, rest in 8 stukken snijden. Tomaatjes laten uitlekken en 4 el olie opvangen. Aan satéprikkers afwisselend ui, kip en tomaatjes prikken. Spiesjes met 1 el opgevangen olie bestrijken. Grillpan verwarmen en spiesjes in 10 min. gaar en bruinbakken. Knoflook boven bewust light uitpersen. Rest van gedroogde tomaatjes fijnsnijden en door bewust light mengen. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. Rest van olie, azijn, zout en peper tot dressing roeren. Sla met gesnipperde ui, wortel en dressing mengen. Gepofte aardappels aan bovenzijde insnijden, met wat zout bestrooien en met knoflooktopping, sla en spiesjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.