Ge­hakt­bal­le­tjes met sa­la­mi en kik­ker­erw­ten

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de plakjes salami en de uiringen even mee. Voeg de parten tomaat met de kikkererwten, komijn en naar smaak zout en peper toe.
  2. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof alles in ca. 15 min. gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en een salade van sperziebonen.

Tip:

Italiaanse variatie: vervang de komijn door 4 el verse, fijngehakte Italiaanse kruiden. Serveer met pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.