Ge­gril­de kal­koen­fi­let met si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
  2. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.

Tip:

Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 28 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.