Kal­koen­fi­let met een ci­troen­korst­je

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster het brood en maal het fijn in de keukenmachine. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met het broodkruim, breng op smaak met peper en zout en schep het mengsel op een bord. Klop het ei los en schenk dit op een ander bord. Paneer de lapjes kalkoenfilet door ze eerst door het ei te halen en vervolgens door het citroenbroodkruim. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet aan iedere kant in 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Sprenkel nog wat citroensap over de krokant gebakken filets. Lekker met een gemengde salade.

Tip:

Familierecept AllerHande 7 2006. Kalkoen con amor is het lievelingsrecept van de Spaanse Pilar Rodriguez-Toubes Osbourne. Pilar deelt de Spaanse recepten van haar oma en moeder graag met haar Nederlandse vrienden en familie. 'Deze kalkoenfilet met een citroenkorstje past prima in de Hollandse keuken. Met pasta, salade of een aardappelgerecht erbij.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.