Ha­ring met aard­ap­pel­sa­la­de

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. Aardappelblokjes in weinig water met 1/2 tl zout in ca. 10 min. beetgaar koken. In kom dressing kloppen van citroensap, olie, mierikswortel en zout en peper naar smaak. Aardappelblokjes afgieten en warm door dressing scheppen. Laten afkoelen. Grove steeltjes van waterkers verwijderen. Helft van waterkers over vier borden verdelen. Rest van waterkers grof hakken en door aardappelsalade mengen. Haringen op waterkers leggen. Telkens 1 filet omhoog houden, aardappelsalade op onderste filet scheppen en bovenste filet weer erop leggen. Lekker met toast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.