Zalm met mie­riks­wor­tel­bo­ter

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.
  2. Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken. Vis op barbecue in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak). Bestrooien met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten 'zwemmen'.

Tip:

Serveer er een komkommersalade bij: 1 komkommer schillen en in plakjes schaven. Sausje maken van 125 ml zure room, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel suiker, zout en 2 eetlepels fijngesneden verse dille. Saus en komkommer door elkaar scheppen en liefst 1 uur laten intrekken

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 41 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.