Sa­la­de met ge­rook­te zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • citruspers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap, geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Witlof schoonmaken en in brede repen snijden. Van waterkers dikke stelen verwijderen. In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen. In midden van borden van salade bergje maken. Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden. Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.