Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk

Pasta, biefstuk, olijven, tomaat en basilicum: Italië op je bord.

(380)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta, biefstuk, olijven, tomaat en basilicum: Italië op je bord. 1 personen
3 380

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een kleine koekenpan de boter. Leg zodra het schuim bijna is weggetrokken, de biefstuk in een pan en bak op hoog vuur aan elke kant 1 min. Zet het vuur lager en bak nog 1-2 min., tot het vlees vanbinnen rosé is. Leg de biefstuk op de snijplank, bestrooi met zout en peper en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  2. Halveer de tomaatjes en bak in het achtergebleven bakvet 2 min. Giet de tagliatelle af, bewaar 2 el kookvocht. Roer in een kom de pesto los met het kookvocht. Meng de pasta met de pesto en breng op smaak met peper en zout. Snijd de olijven grof. Schep voorzichtig de tomaatjes en de olijven door de tagliatelle en warm nog even door.
  3. Halveer de biefstuk en snijd in plakjes. Doe de tagliatelle in een diep bord over en leg de plakjes biefstuk erop. Scheur de basilicum grof boven de pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk

1
1
  • 100 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 el boter
  • 1 kogelbiefstuk

Verhit in een kleine koekenpan de boter. Leg zodra het schuim bijna is weggetrokken, de biefstuk in een pan en bak op hoog vuur aan elke kant 1 min.

3
3

Zet het vuur lager en bak nog 1-2 min., tot het vlees vanbinnen rosé is.

4
4

Leg de biefstuk op de snijplank, bestrooi met peper en zout en laat even rusten onder aluminiumfolie.

5
5
  • 125 g cherrytomaten

Halveer de tomaatjes en bak in het achtergebleven bakvet 2 min.

6
6
  • 3 el verse rode pesto

Giet de tagliatelle af, bewaar 2 el kookvocht. Roer in een kom de pesto los met het kookvocht.

7
7

Meng de pasta met de pesto en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Snijd de olijven grof. Schep voorzichtig de tomaatjes en de olijven door de tagliatelle en warm nog even door.

9
9

Halveer de biefstuk en snijd in plakjes.

10
10
  • 6 blaadjes basilicum

Doe de tagliatelle in een diep bord over en leg de plakjes biefstuk erop. Scheur de basilicum grof boven de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.