Kip in bla­der­deeg

Een rijk gerecht met kip, geitenkaas én bacon in knapperig bladerdeeg.

(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een rijk gerecht met kip, geitenkaas én bacon in knapperig bladerdeeg. 4 personen
4 207

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur uit.
  2. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Pers de knoflook erboven uit. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel kipfilet in stukken (per persoon 1 stuk). Schep de bacon uit de pan en braad de kipfilets in het achtergebleven vet 5 min. rondom.
  3. Vet de bakplaat in. Leg op de bakplaat de helft van de deegplakjes. Verdeel de bacon en de kipfilet over het deeg. Leg het kaasmengsel erop. Dek af met de rest van het deeg en druk de randen stevig aan met een vork. Bak de pakketjes in de oven in 20-25 min. bruin en gaar.
  4. Snijd de sla in repen en meng met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de sla. Serveer de kippakketjes met de sla.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 24-25

Kip in bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in bla­der­deeg

1
1
  • 8 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 8 plakjes bacon

Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur uit.

4
4
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 tenen knoflook

Verdeel de geitenkaas in stukjes. Pers de knoflook erboven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

5
5
  • 450 g kipfilet

Verdeel de kipfilet (per persoon 1 stuk kipfilet). Schep de bacon uit de pan en braad de kipfilets 5 min. rondom in het achtergebleven vet.

6
6
  • 2 el olijfolie

Vet de bakplaat in. Leg op de bakplaat de helft van de deegplakjes. Verdeel de bacon en de kipfilet over het deeg.

7
7

Leg het kaasmengsel erop. Dek af met de rest van het deeg en druk de randen stevig aan met een vork.

8
8

Bak de pakketjes in de oven in 20-25 min. bruin en gaar.

9
9
  • ½ krop ijsbergsla
  • 6 el balsamicodressing
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de sla in repen en meng met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de sla.

10
10

Serveer de kippakketjes met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.