Zo­mer­s­tamp­pot met rau­we an­dij­vie

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes. Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop en garneer met de bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstamppot met rauwe andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met rau­we an­dij­vie

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • ½ krop andijvie

Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 3 eieren
  • 2 vegetarische rookworsten

Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 200 ml melk
  • 2 el boter

Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.

4
4

Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes.

5
5
  • 15 g verse bieslook

Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop. Garneer met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.