Ve­ge­ta­ri­sche an­dij­vie-ker­rie­stamp­pot

Wat je doet als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen? Juist, dan maak je deze stamppot.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wat je doet als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen? Juist, dan maak je deze stamppot. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de andijvie erdoor en verwarm goed door. Beng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met balletjes en champignons.
  2. Schil de aardappelen, was ze en snijd in stukken. Kook ze gaar in 20 min. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Verhit de boter in de braadpan. Fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Voeg de balletjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.Verwarm de melk en stamp de aardappels met melk tot puree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 42-43

Vegetarische andijvie-kerriestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche an­dij­vie-ker­rie­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 1 ui
  • 250 g champignons

Schil de aardappelen, was ze en snijd in stukken. Kook ze gaar in 20 min. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.

2
2
  • 50 g boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 420 g Tivall balletjes
  • 250 ml melk

Verhit de boter in de braadpan. Fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Voeg de balletjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.Verwarm de melk en stamp de aardappels met melk tot puree.

3
3
  • 400 g gesneden andijvie

Roer de andijvie erdoor en verwarm goed door. Beng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met balletjes en champignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.