Huts­pot met mos­terd­jus

Met vegetarische rookworst.

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met vegetarische rookworst. 4 personen
2 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente 15 min. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalotten en fruit ze in de boter. Roer de mosterd en de bouillon erdoor en verwarm.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappels en de groente af en stamp ze grof, schenk de melk erbij en roer tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de vegetarische worst en de mosterdjus.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 04-05

Hutspot met mosterdjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met mos­terd­jus

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 kg hutspotgroenten

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente 15 min.

2
2
  • 400 g vegetarische rookworsten

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 sjalotten
  • 25 g boter

Snipper de sjallotten en fruit ze in de boter.

4
4
  • 3 el dijonmosterd
  • 150 ml kruidenbouillon

Roer de mosterd en de bouillon erdoor en verwarm.

5
5
  • 50 ml melk

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en de groente af en stamp ze grof, schenk de melk erbij en roer tot puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de vegetarische worst en de mosterdjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.