Pas­ta Ni­çoi­se

Deze pastavariant van de beroemde salade doet je denken aan de Méditerranée. Ga je mee?

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze pastavariant van de beroemde salade doet je denken aan de Méditerranée. Ga je mee? 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe en kook mee.
  2. Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard. Spoel af met koud water en pel. Snijd de tomaten en de eieren in partjes. Giet de tonijn af en verdeel in stukken.
  3. Doe de pasta en de sperziebonen over in een warme schaal. Meng de pesto en de olijven erdoor. Leg de stukken tonijn, partjes tomaat en ei erop. Breng op smaak met zwarte peper.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pasta Niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta Ni­çoi­se

1
1
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

2
2
  • 400 g penne

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe en kook mee.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 2 eieren

Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard. Spoel af met koud water en pel.

4
4
  • 4 tomaten
  • 370 g tonijn in olie

Snijd de tomaten en de eieren in partjes. Giet de tonijn af en verdeel in stukken.

5
5
  • 6 el pesto alla Genovese
  • 12 zwarte olijven in plakjes

Doe de pasta en de sperziebonen over in een warme schaal. Meng de pesto en de olijven erdoor.

6
6

Leg de stukken tonijn, partjes tomaat en ei erop. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.