Pen­ne met ru­co­la en zalm

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne bijna gaar (iets korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeeft), spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in 5 min. rondom bruin en gaar.
  2. Halveer de olijven. Snijd het basilicum in reepjes. Verwarm de pesto in een wok en warm de pasta al omscheppend mee.
  3. Neem de pan van het vuur en schep de rucola, olijven en het basilicum erdoor. Verdeel de pasta over de borden en schep de zalmblokjes erop.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 16-17

Penne met rucola en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ru­co­la en zalm

1
1
  • 300 g penne rigate

Kook de penne bijna gaar (iets korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeeft), spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 600 g verse zalmfilets
  • 2 el olijfolie

Snijd de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in 5 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 250 g groene olijven zonder pit
  • 15 g verse basilicum

Halveer de olijven. Snijd het basilicum in reepjes.

4
4
  • 100 g pesto alla Genovese

Verwarm de pesto in een wok en warm de pasta al omscheppend mee.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

5
5
  • 75 g rucola

Neem de pan van het vuur en schep de rucola, olijven en het basilicum erdoor.

6
6

Verdeel de pasta over de borden en schep de zalmblokjes erop.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.