Ra­bar­ber-aard­bei­crum­ble met blan­ke vla

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 4 personen
4 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de rabarber met de jam en verdeel over de ovenschaal.
  2. Meng de bloem met de suiker. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot erwtjesgrootte. Meng met koele hand het deeg tussen je vingers tot kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. Serveer met de vla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 14-15

Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber-aard­bei­crum­ble met blan­ke vla

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 750 g rabarber
  • 2 g boter
  • 6 el aardbeienjam

Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de rabarber met de jam en verdeel over de ovenschaal.

3
3
  • 100 g bloem
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 50 g boter

Meng de bloem met de suiker. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot erwtjesgrootte. Meng met koele hand het deeg tussen je vingers tot kruimels.

4
4
  • 500 ml blanke vla

Verdeel de kruimels over de rabarber. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. Serveer met de vla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.