Aard­bei­en­room­flip met ra­bar­ber

Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het ultieme feesttoetje voor jong en oud. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
  2. Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
  3. Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.

kookstaptip:

Voor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Aardbeienroomflip met rabarber

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­room­flip met ra­bar­ber

1
1
  • 250 g rabarber
  • 3 el suiker
  • 2 tl allesbinder

Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.

2
2
  • 250 g aardbeien
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 125 g mascarpone

Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.

3
3
  • 4 dl blanke vla

Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.

kookstaptip:

Voor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.